Kako živite ovaj život?

Prošli tjedan smo pokopali jednog člana naše uže obitelji. Zanimljivo je da mi je sjećanje na tu osobu vedro, kada je se sjećam sjećam se kako se smije i pjeva. A nisu mi sva sjećanja na pokojne tako vedra…

Dva pitanja su mi se nametnula sama od sebe i drago mi je da ću sve vas potaknuti i da vi razmislite o njima.

Prvo pitanje je:

Kada bi ovo bio zadnji dan mog života kakva/kakav bi ostala/o u sjećanjima mojih bližnjih?

Da li bi me se moji bližnji, moj partner, moji prijatelji,moja djeca sjećali u vedrom tonu? Da li bi rekli da sam bila vedra, sretna, nasmijana osoba koja je i druge uveseljavala samim svojim postojanjem i da je svijet izgubio jednu divnu osobu? Ili bi pak ispred sebe imali sliku  kroničnog nezadovoljstva, kukanja, prigovaranja, nervoze, neispunjenih obećanja? Ili možda miks svega toga? Na vama je da dobro o tome razmislite, jer ono što će ostati iza vas je samo sjećanje na vas, na vašu dušu i na sve ono što ste širili oko sebe.

Sreća pa sutra nije zadnji dan vašeg života pa imate vremena popraviti sjećanje koje ćete ostaviti svojim najmilijima.

Drugo pitanje je :

Kada bi ovo bio zadnji dan života nekog od mojih bliskih osoba koliko bi žalila za svim onim što im nisam rekla ili učinila za njih?

Razmislite o tri vama najbliže osobe. Što bi bilo TO što im niste nikada rekli jer se nekako podrazumijeva? Recite im to odmah danas.

Niste već dugo rekli baki koliko ju volite? Dignite tu slušalicu i recite, ako vam je blizu odite u posjet.

Suprugu niste nikada rekla kako ste mu zahvalni za nešto što je učinio za vas? Kada dođe kući recite mu ili ga nazovite odmah, pošaljite sms, mail, poruku na viber…

Prijatelju već dugo niste rekli koliko vas uveseljava svakoga dana i koliko ste sretni što ste baš njegov prijatelj?  Što još čekate?

Recite danas, nemojte da jednoga dana kada te osobe ne bude žaliti za neizrečenim jer se to podrazumijeva.

Ja želim svima vama reći veliko HVALA, za svu nesebičnu podršku i lijepe riječi koje mi upućujete što mailom, što preko Facebooka!

I izazivam VAS da bar jednu od ovih stvari napravite danas i javite mi koliko fantastično ste se osjećali!

S radošću,

danijela

 

Danijela Medaković

EFT praktičar i Life coach

0955488805

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com