ŠTO SE ŽELI, TO SE MORA!

U vrtlogu svakodnevice mnogima od nas se događa da zapadnu u rutinu. Posao, kuća, djeca, ručak, pospremanje, kupovina, pedijatri, vrtić, sastanci… Kada i dođe vikend (naravno ako i vikendima ne radimo) odrađujemo još  i one zaostale obaveze koje preko tjedna nismo stigli i tada premoreni nemamo ni snage ni volje nizašto.

Na taj način pate i prijateljski i partnerski i obiteljski odnosi, a najviše od svega patite VI.

Vrlo je lako upasti  u kolotečinu života jer predvidljivost nam daje nekakvu sigurnost, a svi znamo da je sigurnost osnovna čovjekova potreba. Ali iz te naše “zone sigurnosti” gotovo nikada nećemo uspjeti iskoristiti svoj životni potencijal i biti istinski ispunjeni i sretni.

Rutina je najveći neprijatelj sreće, jer kada se uljuljkamo u tu našu “zonu sigurnosti” gubimo volju i motiv za krenuti naprijed i živjeti svoj život.

I tako prođe jedan tjedan, pa dva, pa mjesec, pa godina, pa desetljeće a nekima nažalost i cijeli život. Razočarani u svijet oko sebe, u sve oko sebe i sami u sebe širimo nezadovoljstvo i  neispunjeni, nesretni i razočarani dočekamo kraj. A zapravo sve što trebamo je živjeti punim plućima i shvatiti život kao igru i zabavu.

Živjeti punim plućima, koliko često ste čuli tu rečenicu? Živite punim plućima!! Živjeti punim plućima ne znači skakati padobranom svaki dan, imati novaca da se proputuje svijet, voziti motor 300 na sat, jedriti morem, osvajati Kilimangjaro…

Živjeti punim plućima znači iskoristiti svaki dan maksimalno, iskoristiti ga na stvari koje vi ŽELITE raditi, s ljudima s kojima vi to želite, a ne na stvari koje MORATE raditi i to s ljudima s kojima morate jer se to od vas očekuje. Ne mislim pri tome da ne trebate ići na posao, vodit brigu o domaćinstvu, posjetiti rodbinu koja vam i nije najdraža… Mislim na to da planirate vrijeme i u svoj raspored uvrstite što više toga što vas veseli, ispunjava pozitivnom energijom i izbacuje vas iz rutine.

Posebno se ovim člankom obraćam ženama jer, drage moje, prašine, paučine, prljavog i neopeglanog rublja, prljavih prozora i svih stvari koje radimo svaki dan će uvijek biti, a život je samo jedan… Nema reprizu…

Odredite prioritete, da li su važniji čisti prozori ili pola sata samo za vas radeći ono u čemu uživate? Da li je važnije opeglano rublje od crtanja ili igranja s djecom? Da li je važnije oprano suđe od razgovora sa partnerom ?  Želim vam skrenuti pozornost na to da razmislite što vas istinski veseli i da uvrstite to u vaš raspored, bez odgađanja, bez čekanja da dođe godišnji, da imate više novaca, da se karte bolje poklope, da djeca odrastu… Jer sve što imate je SADA!

Želim vam da kada za 3 mjeseca pogledate svoj raspored vidite da u njemu ima pregršt stvari koje ste odgađali i pregršt uspomena i divnih osjećaja koji u vama pobuđuju baš taj, samo vama znan osjeća ispunjenosti i sreće koji ste sada možda pomalo i zaboravili…

Moj savjet kako ćete uspjeti u tome je taj da napravite popis svojih obaveza kroz dan. Kupite rokovnik ili bilježnicu i popišite obaveze za tjedan pred vama. Sada kada imate potpuni pregled nad svime što trebate napraviti biti će vam mnogo lakše u raspored uvrstiti vrijeme za stvari koje želite raditi. Ako stvarno imate toliko obaveza da ne možete naći svaki dan vremena za ono što vas veseli, napravite si vrijeme jednom tjedno. Kada krenete jednom tjedno, zadovoljstvo će vam se višestruko isplatiti i samim time ćete biti još više motivirani da raspored oslobodite od stvari koje su vam manje važne i date više vremena stvarima koje želite raditi.

Ugasite televizor, nemojte gubiti vrijeme na isprazne razgovore i isprazne ljude, ugasite kompjuter… Umjesto toga prošećite, pročitajte neku knjigu, nazovite dragu prijateljicu, vodite ljubav s partnerom…

Kada maknete iz života stvari i ljude koji vas ne ispunjavaju vidjet ćete koliko vremena će vam ostati za ono što želite raditi i za one ljude s kojima se želite biti!

I naravno tapkajte. Koristite EFT kao brzu i učinkovitu metodu kojom ćete otkloniti grižnju savjesti koju ćete u početku osjećati ili za to da krenete korak dalje pa tapkate da dođete do istinskih stvari koje vas vesele i ispunjavaju. Čak i same znate da ponekad ni ne znate točno tko ste i koje su vaše želje, a ne nametnute pravilima i društvom. EFT kao metoda emocionalne slobode u tom dijelu će vam pomoći otpustiti ograničavajuća vjerovanja i dati vam jasniju sliku onoga što vi želite i tko ste zaista.

I zapamtite, jedino ono što želite, to i morate!

S radošću,

Danijela

Danijela Medaković

EFT praktičar i Life coach

0955488805

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *